Αναμφίβολα η σαλάτα αποτελεί ιδανική επιλογή για ένα γρήγορο γεύμα ή ακόμη και για βραδινό. Μπορείτε να την εμπλουτίσετε με θρεπτικές τροφές και να νιώσετε πλήρεις αμέσως μετά την κατανάλωσή της. Πολλές φορές όμως, η σαλάτα μετατρέπεται σε… θερμιδική βόμβα και ενώ εμείς πιστεύουμε ότι καταναλώνουμε κάτι διαιτητικό τελικά κάνουμε μέγα λάθος!
Αν θέλετε η σαλάτα μας να συνεχίσει να λέγεται… διαιτητική, θα πρέπει να αποφεύγετε τα εξής:
– Παχυντικές σος (ιδιαίτερα αυτές που έχουν ως βάση τους τη μαγιονέζα)
-Μπέικον και ζαμπόν
-Τηγανιτό κοτόπουλο ή κοτομπουκιές
-Κρουτόν (ειδικά αυτά που είναι εμποτισμένα με λάδι)
* Επιπλέον, δείξτε ιδιαίτερη προσοχή στις ποσότητες τυριού, λαδιού, καλαμποκιού και ξηρών καρπών που προσθέτετε στη σαλάτα σας. Όλα με μέτρο!
Πάμε τώρα να δούμε ποια υλικά μπορείτε να χρησιμοποιείτε άφοβα:
– Πράσινα φυλλώδη λαχανικά (ιδιαίτερα το σπανάκι που είναι πολύ ωφέλιμο)
– Ντομάτα, αγγούρι, καρότο (γενικότερα κάθε είδους λαχανικό)
– Ψητό / βραστό κοτόπουλο ή τόνο σε νερό
– Λεμόνι, ξύδι και βαλσάμικο
– Φρούτα όπως το ξινόμηλο ή το ρόδι
– Αποξηραμένα φρούτα όπως σύκο (με μέτρο πάντα).
Καλή σας απόλαυση!