Είναι μία από τις πιο σέξι γυναίκες στην Ελλάδα και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην προσπάθεια που καταβάλει για να διατηρήσει τη σιλουέτα της. Ο λόγος για την Έλλη Κοκκίνου, η οποία δηλώνει πως αυτό είναι αποτέλεσμα σκληρής μάχης που έδωσε με τα παραπανίσια κιλά, με δίαιτα και γυμναστική στα μέτρα της.
Όπως δήλωσε η τραγουδίστρια στο You: «Στην αρχή της καριέρας μου ήμουν αρκετά κιλά παραπάνω σε σχέση με σήμερα. Νομίζω, γύρω στα 20! Τελικά κατάφερα να τα χάσω με πάρα πολλή γυμναστική και καλή, ποιοτική διατροφή».
Αναλυτικά η ημερήσια δίαιτα της Έλλης Κοκκίνου.
Πρωινό:
2 αβγά και 1 ολόκληρο ασπράδι, 150 γρ. ντομάτα, 40 γρ. τυρί light ή 30 γρ. Κουάκερ χωρίς γλουτένη, 200 γρ. γάλα με λιγότερη λακτόζη (ή σόγιας) και 15 γρ. σταφίδες
Δεκατιανό:
1 τοστ με γαλοπούλα και τυρί χαμηλών λιπαρών ή 20 γρ. ξηρούς καρπούς ανάλατους με γιαούρτι 2%.
Μεσημεριανό: Μακαρόνια μόνο με λάδι και λίγη σάλτσα ντομάτας ή ψητό κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι με πατάτες στον ατμό ή με σαλάτα
Βραδινό:
150 γρ. μήλο και 200 γρ. γάλα με λιγότερη λακτόζη (ή σόγιας) ή 2 φρυγανιές με τυρί ή κράκερ ή γιαούρτι 2% με 2 κράκερ
Βγάζοντας τη γλουτένη από τη διατροφή της, η δίαιτα της Έλλης Κοκκίνου βασίζεται στην κατανάλωση αποκλειστικά και μόνων τροφίμων που δεν την περιέχουν ως συστατικό τους. Διά ροπάλου, λοιπόν, απαγορεύονται το πλιγούρι, το αλεύρι, η φαρίνα, το σιμιγδάλι, το σιτάρι και ό,τι παρασκευάζεται από αυτά, ορισμένα τυριά, κατεργασμένα κρέατα και αλλαντικά που δεν αναφέρουν τη σύστασή τους. Επίσης το κανονικό ψωμί, τα μακαρόνια που περιέχουν γλουτένη, τα διάφορα σνακ που κυκλοφορούν στα ράφια των σούπερ μάρκετ αλλά και αλκοολούχα ποτά όπως η μπύρα, το ουίσκι και η βότκα. Επίσης το λευκό ξίδι, ορισμένα μπαχαρικά και καρυκεύματα κατεργασμένα, έτοιμες σάλτσες αλλά και κάθε είδους επιδόρπιο και γλυκά εμπορίου. «Μπορεί να ακούγεται δύσκολο όλο αυτό το διατροφικό πλάνο, αλλά πλέον δεν το κάνω μόνο για την εμφάνισή μου αλλά και για λόγους υγείας», επισημαίνει με ειλικρίνεια η Έλλη Κοκκίνου.