Υλικά
4 φιλέτα κοτόπουλου από στήθος (περίπου 200 γρ. το καθένα), σε κυβάκια (πλευρά 2 εκ.)
αλάτι & πιπέρι
1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 πράσινες πιπεριές, σε κύβους (πλευρά 1 εκ.)
12 ντοματίνια (προαιρετικά)
χυμός από 2 λεμόνια
250 γρ. πικάντικη γραβιέρα, σε κυβάκια (πλευρά 2 εκ.)
150 ml έ.π. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Ρίχνουμε το κοτόπουλο σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνουμε καλά, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Σε μεγάλο φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο και τις πιπεριές για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, σβήνουμε με τον χυμό και βράζουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθεί το κοτόπουλο και σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά με κλειστό καπάκι. Ρίχνουμε τη γραβιέρα και βράζουμε για 2 λεπτά ακόμη ή μέχρι να δέσει η σάλτσα. Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
TIPS: Αντί για κοτόπουλο, κόψτε κυβάκια χοιρινής πανσέτας ή σπάλας.
Αντί γραβιέρας, επιλέξτε ένα καπνιστό κίτρινο τυρί που θα δώσει πιο έντονα και πλούσια αρώματα.